Миле Грнчаров (’19): „Професорите на AUBG ме научија на вештини од суштинско значење за раст на кариерата“

Миле Грнчаров е студент од Северна Македонија, кој дипломира на AUBG во 2019 година. Тој дипломира на насоките- бизнис администрација и политички науки и меѓународни односи. По дипломирањето, Миле стана практикант во Mercedes Benz io во Берлин и оттогаш се искачи на ранг до Менаџер за раст во компанијата. Тој, исто така, неодамна беше ко-објавувач на  истражувачки труд за маркетинг со инфлуенсери.

Прочитајте го нашето интервју со Миле за да дознаете повеќе за неговата сегашна професија и како студирањето на AUBG му помогна да постигне успех во својата кариера.